Letní Vánoce

HISTORIE

Tradice Letních Vánoc v Borové sahá do druhé poloviny 80. let minulého století, kdy si místní hasiči postavili ze stavební buňky u požární nádrže malou dřevěnou hospůdku "U Jáchyma" a vymysleli akci, která byla ojedinělým kulturním zážitkem pro děti i dospělé. Akce se pořádala každoročně třetí sobotu v srpnu jako "recese" na 21. srpen 1968. V letech 1986 - 1989 byla akce pojata soukromě, veřejnosti přístupnou se stala v roce 1990. Příjemnou letní zábavu s živou hudbou doplňovala vánoční atmosféra - smažený kapr s bramborovým salátem, nasvícený strom s dárky a cukroví. Zpestřením večera byli lyžaři, vodník a Mikuláš s andělem a čerty.

V průběhu 90. let i na začátku nového tisíciletí se akce stala oblíbenou a vyhledávanou společenskou událostí. V roce 2007 se Letní Vánoce přesunuly do areálu kulturního domu a byly naposledy pořádány sborem hasičů. V roce 2008 se nekonaly. V letech 2009 - 2012 je pořádali místní provozní pohostinství, nejprve p. Oldřich Zelený, poté p. Libor Přibyl.

V letech 1986 - 2005 hasiči v týdnu následujícím po Letních Vánocích pořádali dětský tábor v Pekle.

SOUČASNOST

V roce 2013 se pořádání Letních Vánoc ujímá mladá generace hasičů a snaží se tak navázat na úspěšnou tradici svých rodičů. Ke smaženému kapru s bramborovým salátem přibyly kuřecí a vepřové řízky a hity letních dní - langoše a párky v rohlíku. Akce začíná dětským odpolednem - soutěžemi o ceny a Mikulášskou nadílkou. Děti mají možnost nechat si na obličej namalovat různé obrázky nebo si nechat udělat dočasné tetování. K večeru následuje program pro dospělé - taneční zábava doprovázená soutěžemi o ceny od SDH a sponzorů akce.

 

Prožijte jedinečnou vánoční atmosféru v létě.

Jubilejní 25. ročník se koná 22. srpna 2015.